Найбільший бик в світі: фото та відео

  • 1 Італійський фарфоровий бик
  • 2 Бики — рекордсмени
  • 3 Найбільший дикий бик у світі

За офіційними даними, на сьогоднішній день найбільший бик в світі не встановлено, так як зустрічаються претенденти серед диких і одомашнених порожнисторогі. Вони є найбільш специфічними і могутніми представниками травоїдної мегафауны. Ці великі і красиві тварини викликають захоплення не тільки своїми розмірами і силою, а також витривалістю і врівноваженістю.

Найбільш великими в світі можна вважати наступні породи:

  • Кьянине;
  • Шароле;
  • Шортгоргорнская;
  • Калмицька;
  • Гелфби.

Зараз розглянемо детальніше, які ж самі великі бики в світі.

Італійський фарфоровий бик

Найбільший бик у світі серед домашніх порід – Кьянине. Деякі особини можуть мати 1,8 м зростання, вагу цих італійських велетнів може доходити до 1 тонни і більше, а за рахунок білого або кремового забарвлення їх називають порцеляновими. У цих гігантів багато м’язової маси, тому вони потужні і сильні, тим не менш, вони не агресивні і дуже добродушні до людини. Найбільший бик породи Кьянине, по кличці Донетто (зі Швейцарії) мав значні розміри: вага – 1740 кг, зріст – 190 див. Він представлений на фото нижче.

3de164f733459af82fc1730bb2f605fd Найбільший бик в світі: фото та відео

Бики — рекордсмени

У Книгу рекордів Гіннеса було внесено відразу двох представників: це Дэнниел – Гольштейнской породи, який живе на фермі Кена Ферли в Каліфорнії, і бик Чилі з роду кьянине, проживає у Швейцарії. Дэнниел має вагу більше тонни при зростанні 193 сантиметри. Чилі – важить 1 тонну 300 кілограм, при цьому збільшуючи свої показники на 100 кг за рік. Цікаво, скільки ж він буде важити з припиненням зростання?

На фото Голштинский бик Дэнниел.

d0e39908f7f5c647d0f376e330c80b84 Найбільший бик в світі: фото та відео

А це рекордсмен Чилі.

ee7f87e6b0217ce69815b59a25a1d055 Найбільший бик в світі: фото та відео

Нижче на фотографії ми побачимо самого великого британського бика фрезианской породи по імені Тригер. В холці – 196см, вага — 1200 кг.

6e7bf5606d05a6b3f7bf0cb6ea89698c Найбільший бик в світі: фото та відео

Житель англійських угідь по імені Фельдмаршал — це величезний бичок, рідкісної породи шароле, вага якого -1700кг, а висота холки – 190см. На його пишність цього гіганта можна подивитися на фото.

77930e31c41fbda5cab0879809a71e30 Найбільший бик в світі: фото та відео

Захоплює вигляд величезного бика-запліднювача Подільської породи.

ac27b5e604e92e9496ee373c75b33fbc Найбільший бик в світі: фото та відео

Цього кучерявого красеня звуть Репп і проживає він в Україні під Черкасами. Вага – досягає більше 1,5 т.

Найбільший дикий бик у світі

Гаур — найбільший дикий бик у світі. Його зростання у деяких особин доходить до 3 метрів, а вага до 1600кг. По довжині тіло цих здорованів часто не більше 3-х м. Роги виростають близько 90 сантиметрів в довжину і за формою нагадують півмісяці.

Це воістину величезна і могутня істота з вельми солідними рогами. На фотографіях можна побачити всю красу і міць цієї істоти (на першому фото самець, на другому – самочка):

1fdc981fb40a988e56eb7848ab42940e Найбільший бик в світі: фото та відео

Бики знаходиться на межі зникнення і занесені в Червону книгу. У дикій природі популяція становить близько 20 тисяч особин.

2c12503cefc7d7bcaef905bb9773634f Найбільший бик в світі: фото та відео

Друга назва – Індійський або азіатський Бізон. Забарвлення темно-коричневий. Мешкають гауры в дрімучих лісах Індії, Непалу, Бірми, на півостровах Малакки і Індокитаю, а так само в деяких країнах Південної та Південно-Східної Азії. Складно повірити, але у цих тварин практично немає супротивників (природні вороги тільки тигри і крокодили). Траплялося коли на бика нападав тигр і він буквально розривав хижака на частини. Іноді жертвами стають і люди, тому на шляху у триметрового бугая краще не стояти. Популяція гаурів зменшується не тільки через браконьєрів і впливу людини на природу, а й від того, що азіатські бізони схильні до таких хвороб, як ящур, чума та ін По суті, вони збереглися тільки в природних парках і заповідниках.

Тривалість життя Гаурі в середньому 20 років. Він має масивний і мускулисте тіло, довжина якого становить 250-300см. Кінцівки сильні і потужні. На всіх чотирьох ногах є світлі «панчохи». Масивна голова увінчана потужними, загнутими догори рогами. У самців вони виростають до 100-115см в довжину, а проміжок між кінцями – до 120см. Лоб плоский і широкий. Розставлені по боках голови очі забезпечують широке поле зору, на кінці морди розташовані широкі ніздрі, вуха великі і дуже рухливі. Довгий хвіст (70-100см) закінчується пучком чорних волосся. Забарвлення: спина і боки темні, сірувато-бурі або рудувато-бурі, нижня сторона тіла жовта. Волосяний покрив короткий і щільно прилягає до тіла. Над лопатками знаходиться виразно позначений горб, а під шиєю висить велика шкірна складка.

Самки гаурі набагато менше самців, мають більш короткі і тонкі рогу. Забарвлення найчастіше чорна або темно-бура (що зустрічається рідше). На кінцівках – все ті ж світлі «панчохи».

За останні кілька років кількість цих імпозантних красенів зросла. Це завдяки суворому заборони на полювання, а і жорсткого карантинному спостереження.

Гауры уникають непрохідні ліси, з рясно зростаючими деревами, і намагаються триматися поруч з полянами на освітлених ділянках. Вони віддають перевагу гірським лісам. Ці бики харчуються в основному молодими стеблами бамбука, травою і листям чагарників, тому їх частіше зустрічають у степах з густою травою і підліском, а також в бамбукових гаях.

Індійським бізонам потрібна вода для втамування спраги і купання, а грязьові ванни вони не приймають, на відміну від інших видів порожнисторогі. Гауры пасуться або вранці, або ввечері, а вночі і вдень сплять. Тримаються вони невеликими стадами, які, як правило, входять 8 – 15 дорослих особин (з них 3-5 самців і 5-10 самок), телята і підлітки. Неодноразово зустрічалися і групи, які складаються лише з юних бичків. Дуже часто старші самці залишають свою групу і живуть відчужено.

У стадах цих биків постійно дотримуються правила. Молодняк намагається триматися разом і завжди перебуває під наглядом своїх матерів. Головою найчастіше є стара корова. Коли на биків нападає хижак, стадо намагається встановити джерело тривоги і найближчим тварина попереджає інших про небезпеку. Бики у віці в обороні не беруть участь і навіть ігнорують такого роду сигнали. Гаур нападає на супротивника боком, штурмуючи його одним рогом.

Поєдинки гаурів закінчуються, найчастіше, без наслідків. Гон у них триває з листопада по березень — квітень. Бики-відлюдники в цей період долучаються до стад, в яких вже є свої самці і між ними часто відбуваються дуелі. Виношування теляти у самки триває 270-280 днів і отеляются вони, як правило, у серпні — вересні. У цей період корова йде з групи і перші дні вона надзвичайно уважна і агресивна. Найчастіше народжується одне теля, вкрай рідко — близнюки. Самка годує молоком своєї дитини протягом дев’яти місяців.

Гауры іноді об’єднуються в групи з іншими парнокопитними. Бики тісно співпрацюють з дикими курми, які очищають рога і тіло від паразитів і нагноєнь.

Треба зізнатися, що Гаур є твариною, вражаючий своїми розмірами і справді його вважають найбільшим диким биком у світі.