Амарантова олія: користь і шкода

Амарантова олія – це джерело вітамінів і мікроелементів для організму людини, яке застосовується в кулінарії, медицині і косметології. Широкий спектр використання олії з рослин амарант обумовлено тим, що цей продукт характеризується максимальним вмістом у своєму складі сквалену – потужного антиоксиданту. Крім сквалену масло багате на наявність полінасичених кислот, вітамінів А, Е і D, кальцію, фосфору, фосфоліпідів, заліза, магнію і калію.

Користь і шкода амарантової олії

Говорячи про це «продукт» ми маємо на увазі, що у амарантової олії користь і шкода абсолютно компенсують один одного.
Про користь продукту можна писати нескінченно. Масло покращує циркуляцію крові і нормалізує рівень холестерину в організмі, уповільнює розвиток раку легенів та інших онкологічних захворювань, активізує роботу головного мозку, зміцнює імунітет і стабілізує гормональну систему людини, використовується при лікуванні гінекологічних захворювань та профілактики проблем сечостатевої системи у чоловіків, а також є ефективним косметологічним компонентом, який бореться з сухістю шкіри і зменшенням зморшок.
Регулярне застосування амаранту сприяє нормалізації роботи шлунково-кишкового тракту, виведення шлаків, токсинів, а також солей важких металів з організму людини.
На жаль, олія амаранту може принести не тільки користь, але і негативно позначитися на здоров’я, так як існує ряд протипоказань для його застосування:

  • Гострий та хронічний панкреатит;
  • Холецистит;
  • Жовчнокам’яна або сечокам’яна хвороба;
  • Захворювання підшлункової залози;
  • Алергічна реакція на продукт;
  • Індивідуальна непереносимість продукту.
  • Рекомендується перед застосуванням звернутися за консультацією до лікаря.

Застосування амарантової олії у косметології

Амарантове масло в косметології застосовується в різних її областях.
Завдяки поживним і зволожуючим властивостям масло здатне боротися зі зморшками і сухістю, так як його компоненти стимулюють природне виробництво колагену в сполучних тканинах дерми, а також активізує підвищену захист шкіри від шкідливого впливу ультрафіолетових променів. Тому досить часто олія з рослин роду амарант входить до складу омолоджуючих кремів і сонцезахисних засобів.
У салонах краси амарантове масло використовують для масажів і обгортанні, які спрямовані на боротьбу з целюлітом.
Завдяки високій концентрації в складі продукту вітаміну Е, масло здатне запобігти ламкість і сухість волосся.

Оцініть статтю
Довідник корисних порад